Portal2Business Wednesday, 2024-05-15, 01:51:55
Welcome Guest | RSS
Site menu

Tag Board

Main » 2009 » July » 30 » Viaţa Noastră
Viaţa Noastră
12:20:49

10 Pasi pentru un echilibru in munca-viata privata

1. Identificarea prioritatilor
Constientizeaza ceea ce iti doresti cu adevarat sa faci atat in viata persoanala cat si la munca, si astfel elimina tot ceea ce te impiedica sa atingi aceste obiective. Vrei sa fii promovat la munca si in acelasi timp sa participi si in viata de familie? Atunci transforma aceste dorinte in prioritatea numarul unul si fa tot ceea ce poti astfel incat sa le aduci la indeplinire.

2. Remodeleaza-te atat personal cat si profesional
Lasa deoparte acele lucruri care nu sunt de neaparat nevoie. nu te mai implica in activitati in care nu poti da totul si care iti ocupa timpul in care ai putea face chestiuni cu adevarat importante. (ex. comitete de parinti, sedinte de fundatie)

3. Invata politicile angajatorului
Se poate ca in compania unde lucrezi sa fie setate politici pe flexibilitatea programului de lucru iar multi dintre angajati nu cunosc acest lucru.

4. Creaza-ti propriul sistem de sprijin
Vor aparea situatii si atunci vei avea nevoie de ajutor. Inconjoara-te de oameni care pot interveni la timp sa te ajute cum ar fi membrii familiei, vecini prieteni sau colegi.

5. Comunica
Stabileste un canal de comunicare transparent cu colegii si seful. Daca nu se poate sa fii prezent in anumite situatii fii sigur ca seful cunoaste situatia si este de acord.

6. Foloseste tehnologia in avantajul propriu
Tehnologia este menita spre a-ti asigura acest echilibru munca-viata privata si nu spre a-ti conduce viata, de aceea fa tot posibilul ca uneori sa dispui de momente fara tehnologie, cum ar fi cinele in familie.

7. Telecomuta
Lucreaza de acasa atunci cand e posibil si realist. Se poate ca deplasarea si pregatitul pentru mersul la serviciu sa ia mai mult timp decat ai face lucrand de acasa, unde ai evita acele lungi si interminabile discutii din timpul sedintelor ineficiente si te-ai putea concentra mai mult asupra lucrului.

8. Gaseste-ti un prieten de nadejde sau un mentor
Aproprie-te de cineva care stie sa isi puna viata in echilibru si cere-i sfaturile.

9. Creaza-ti propriul orizont de timp
Nu te astepta sa obtii acest echilibtru peste noapte. Fa o lista cu responsabilitatile tale si stabiliteste-ti mici tinte pentru obtinerea echilibrului in viata personala.

10 Invata si obisnuieste-te sa ceri
Cateodata ceea ce poti face e foarte simplu: sa ceri un program flexibil sau optiunea de a telecomuta cel putin pentru o perioada scurta de timp. nu ai de unde sti ce poti obtine daca nu ceri.

sursa: Forbes

Views: 432 | Added by: Magda | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

News calendar
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MyCorp © 2024Powered by uCoz