Portal2Business Wednesday, 2024-05-15, 09:10:42
Welcome Guest | RSS
Site menu

Tag Board

Main » 2009 » July » 20 » Viaţa noastră
Viaţa noastră
16:14:11

12 Tipologii de colegi de care sa te lipsesti la birou

Nimeni nu este perfect, aceasta o cunoastem prea bine cu totii! Desi ne dorim un trai cat mai bun si sa reusim cat mai multe in viata, se intampla ca adeseori sa ne lovim de imperfectiuni care ne aduc cu picioarele pe pamant si mai aproape de realitate. O casa frumoasa, o masina luxoasa si rapida, o slujba cat mai lejeră si vacante relaxante e ceea ce ne dorim dar viata e departe de acest scenariu roz. Zilnic dam piept cu stresul si iminentele probleme cotidiene, iar acestea mai ales la serviciu. Aici, la birou, o mare parte din stres este generat de colegi şi de superiori, mai ales că nu există colective ideale.

Cu ajutorul specialiştilor, „Adevărul“ a stabilit 12 categorii de colegi toxici.

1. Parvenitul

Poate fi recunoscut după dorinţa acută de a câştiga (bani, admiraţie, funcţii), practicând o competiţie internă neconstructivă în relaţia cu colegii. Pentru a avansa, arivistul apelează la orice mijloace: de la relaţii până la bârfe.

2. Atotştiutorul

Are un răspuns la orice întrebare şi în orice situaţie. Problema care se pune este dacă răspunsurile sunt corecte şi pot fi argumentate. Aceşti angajaţi nu sunt flexibili atunci când sunt contrazişi şi se pot enerva uşor.

3. Antisocialul

Este cel care nu se poate integra în colectiv. Nu participă la petrecerile companiei, iar proiectele la care trebuie să lucreze împreună cu colegii i se par o corvoadă. Trăieşte în lumea lui şi petrece mult timp în faţa calculatorului.

4. Carieristul

Principalele sale trăsături sunt ambiţia şi perseverenţa. Este un adevărat „workaholic“, angajatul perfect care creşte nivelul de aşteptare al angajatorului. Nu prea reuşeşte să menţină un echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

5. Obsedatul de control

Este cel care vrea să deţină controlul absolut. Poate deveni dictator pentru colectiv şi poate fi asociat cu o anumită doză de agresivitate. Are tendinţa de a-i domina pe cei din jur tocmai pentru a fi sigur că nu pierde controlul.

6. Încurcă-lume

Pierzi o jumătate de zi pentru a-i explica ce are de făcut şi o altă jumătate pentru a reface tot ceea ce a realizat el. Uneori este şi plângăcios, veşnic nemulţumit şi intră în panică pentru că nu-şi finalizează la timp sarcinile.

7. Leneşul

Face tot posibilul să evite activităţile care nu-i plac, dar şi pe cele care-i plac. Lipseşte de la serviciu şi amână totul de pe o zi pe alta. Prin comportamentul său le creează o imagine pozitivă colegilor care au o activitate normală.

8. Lingăul

Caută să-şi atingă obiectivele cântându-le tuturor în strună, dar mai ales şefilor, chiar dacă simte că se află într-un veşnic compromis. Nu-şi contrazice şefii şi încearcă să le facă tuturor pe plac chiar dacă are o altă părere.

9. Negativistul

Poate fi asociat unui „Gică-contra“, care critică orice iniţiativă şi nu dă şanse de reuşită niciunei încercări. Se remarcă adesea prin tendinţa de a refuza să acorde ajutor sau de a-şi asuma sarcini care nu se regăsesc în fişa postului.

10. Preţiosul

Poate fi perceput ca fiind o persoană mofturoasă şi cu care se poate comunica doar cu mănuşi. Are mare încredere în forţele proprii, uneori nejustificat, şi se luptă pentru fiecare drept ce i se cuvine. Nu acceptă orice fel de sarcină.

11. Tipicarul

Este o persoană atentă la detalii şi care are tendinţa de a controla tot ce se întâmplă în jurul său. Minusul unui astfel de coleg este dat de faptul că nu reacţionează eficient în situaţii care solicită răspunsuri spontane şi inovative.

12. Bârfitorul

Este cel care discută cu toţi cei prezenţi despre cei care nu sunt prezenţi. Îşi schimbă repede grupul de prieteni pentru a putea bârfi pe toată lumea. Se transformă uşor într-un iniţiator de conflicte, până când e descoperit.

Sursa: Adevarul

Views: 399 | Added by: Magda | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

News calendar
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MyCorp © 2024Powered by uCoz