Portal2Business Monday, 2024-04-29, 02:38:09
Welcome Guest | RSS
Site menu

Tag Board

Main » 2009 » July » 15 » Pe vremuri de criza
Pe vremuri de criza
10:51:23

Top 10 destinatii in vremuri de criza

Pentru unii dintre noi e dificil sa aleaga o destinatie de vacanta in aceste timpuri de criza dar cercetand pe net gasesti multe informatii care sa te ajute sa gasesti locul ideal pentru a te bucura de relaxare si care sa nu iti provoace gauri mari in buget. Mi-a atras atentia urmatorul top realizat de un american si pe care vi-l dezvalui mai jos. A ales in functie de criteriu cost/calitate/relaxare destinatii din toate zonele lumii intr-o prezentare realista si pe alocuri cu tenta umoristica.

Iata topul sau:

1. China si Asia

Taramul Asiatic este locul in care beneficiezi de servicii de inalta calitate la preturi rezonabile. In timp ce un euro mai scump face calatoriile in Europa mai costisitoare, Asia devine o destinatie perfecta. China este tara preferata deoarece orice calator poate beneficia atat de preturi scazute si calitate cat si de explorarea unei dintre cele mai vechi civilizatii din lume. De asemenea China tinde sa devina un paradis al cumparaturilor, pe piata chineza poti gasi aproape orice lucru la preturi foarte mici. Mancarea chinezeasca e una dintre cele mai diverse si diferite de toate bucatariile traditionale.

Daca nu ai vizitat nicio tara asiatica pana acum poti economisi bani cumparand un pachet turistic all-in-all de 14-21 de zile in care poti face turul continentului de la Bangkok la Bali, de la Taipei la Tokyo.

2. Buenos Aires, Argentina

Chiar daca economia Argentinei a suferit mult in ultimii ani, totusi preturile au ramas la o rata scazuta fata de tarile invecinate. Argeninta este renumita pentru tipurile de mancare traditionale dar si pentru cafenelele sale si tango-ul. Poti vedea dansatori profesionisti activand pe strazile si prin hotelurile argentiniene. De asemenea poti lua si lectii de tango de la profesionisti cu doar 6$ pe ora.

3. Little Corn Island, Nicaragua

Nicaragua, este vecina COsta Ricai, si preturile de aici sunt foarte scazute, chiar si in plin sezon estival camera de hotel nu costa mai mult de 150$ la cel mai luxos dintre hoteluri. Little Corn Island este o insula tropicala nu la fel de aglomerata ca alte insule din zona caraibelor, aici poti face scunfundari sau poti privi coralii, rechinii si chiar baracuda! De asemenea e un loc de vizitat cu prietenii pentru ca un bungalow costa in jur de 50$. Nu poti accesa internetul sau TV prin satelit dar mancarea este ieftina si gustoasa.

4. Bulgaria

Bulgaria este una dintre cele mai vechi tari europene si poti vizita castele medievale pe Valea Regilor, sau litoralul bulgaresc unde preturile pe noapte la hotel sunt cuprinse intre 50-100$ iar mancarea locala este destul de ieftina si gustoasa.

5. Portugalia

Portugalia este destinatia cea mai accesibila din zona de vest a Europei. E un substitut perfect pentru Spania sau Italia. Daca decizi sa o vizitezi petreci o parte din timpul de vacanta in capitala Lisabona si mai apoi pe coasta la Porto unde poti gasi farmecul unui vechi oras, hoteluri frumoase la preturi avantajoase si multe oportunitati de a-ti petrece timpul liber si de a te distra. Preturile nu sunt ridicate, o camera la un hotel de lux costa in jur de 75$ pe noapte, nici mancarea nu e scumpa, poti vizita tavernele unde se comercializeaza mancare traditionala foarte gustoasa.

6. Iordania

Iordania este o tara din Orientul Mijlociu recunoscuta pentru traditie si mancare. Nu arata nicidecum ca DUbai-ul dar e locul perfect pentru a descoperi cultura musulmana. Chiar daca e o tara musulmana se comercializeaza bauturi alcoolice iar hoteluri detin si cubluri de noapte. Iordania este o tara pasnica comparativ cu celelalte tari din zona si detine una dintre cele sapte minuni ale lumii, Petra. Aceasta zona este de obicei foarte aglomerata de aceea e indicat sa inchiriezi o masina si sa o explorezi de unul singur. De asemenea o alta destinatie din Iordania este Marea Moarta care detine cea mai ridicata salinitate din lume si are puteri vindecatoare. Preturile nu sunt atat de scazute dar in mod normal o camera cu toate incluze ajunge in jur de 120-140 $.

7. Hoi An, Vietnam

Vietnam ofera tot ceea ce ofers si statiunile faimoase din Thai cum ar fi Phuket sau Koh Samui dar la preturi mult mai mici. Hoi An, este un site UNESCO, o adevarata bijuterie a Asiei de Sud-Est, care nu este doar o destinatie perfecta de vacanta dar si un loc ideal pentru a lua suveniruri. Croitorii talentati ai tinutului pot sa coase orice. Hoi AN, este locatia perfecta pentru a-ti inchide telefonul si de a uita despre criza financiara. cele mai bune camere de hotel din Hoi AN costa in jur de 140$. mancarea vietnameza este incredibil de ieftina - o cina in doi costa in jur de 6$ si este bogata in carne de porc, pui si legume proaspete.

8. Tunisia

Daca singurul lucru pe care il stii despre Tunisia este acela ca pe desertul sau au fost filmate scenele din Razboiul Stelelor si ca este o destinatie doar pentru camping te inseli. In ultimii 10 ani aceasta a devenit o destinatie turistica preferata cu hoteluri variate. Sunt multe locuri de vizitat cum ar fi Moscheea Zitouna construita in jur de 800 d.Cr. Medina e de asemenea un loc perfect pentru a-ti petrece timpul, aici gasesti o retea de cafenele, restaurante, bijutieri, materiale, artizanat suverniruri si diverse piese de arta. O camera intr-un hotel luxos cu acces la tehnologie ajunge in jur de 300$ pe noapte.

9. Vizita in Familie

Vizitatul familiei sunt cea mai placuta calatorie. Ce-ar fi sa economisesti bani petrecandu-ti vacanta alaturi de bunici sau rude pe care nu le-ai vizitat de mult? sau sa petreci weekendurile la un gratar cu cei dragi, povestindu-le copiilor despre criza financiara si ca e timpul sa petreci mai mult timp in familie?

10. Sa ramanem acasa!

crezi ca e recomandat sa calatoresti cand lumea sufera din cauza crizei financiare? Incearca sa te bucuri de locurile in care traiesti si astfel sa economisesti bani pentru platile pe care trebuie sa le faci cum ar fi educatia copiilor, ratele la banci, etc.

Sursa: Markermap

Views: 591 | Added by: Magda | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

News calendar
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MyCorp © 2024Powered by uCoz