Portal2Business Sunday, 2024-04-28, 22:57:29
Welcome Guest | RSS
Site menu

Tag Board

Main » 2009 » July » 14 » Pe vremuri de criza
Pe vremuri de criza
10:36:00

Ghid pentru a deveni un cumparator mai priceput

Am gasit cercetand pe net un ghid despre cum poti deveni un cumparator cumpatat. Iata cele 11 idei expuse pe www.msn.com:

1. Nu te lasa "vrajit" şi copleşit

Supermarketurile sunt destinate pentru a te face sa cheltuiesti cat mai multi bani cu putinta. Ai nevoie de un ochi de otel ca sa poti trece peste toate aceste tentatii.

Cand intri intr-un supermaket tine minte urmatoarele principii:

2. Astampara-ti impulsurile!

S-a demonstrat ca in jur de 60% din cumparaturi sunt facute la impulsul momentului: de aceea magazinele sunt pline de afisaje care mai de care mai tentante in a te face sa cheltuiesti cat mai mult, din aceasta categorie fac parte mesajele postate pe rafturi sau cele difuzate prin sistemul audio al magazinului.

3. Nu merge la cumparaturi Flamand!

Flamand fiind iti este greu sa rezisti tentatiei de a nu cumpara cat mai mult! Chiar daca esti silit de imprejurari sa mergi la cumparaturi pe stomacul gol treci mai intai pe la raionul unde sunt oferite spre degustare diverse produse nou promovate de producatori si mai apoi continua sa umpli cosul cu ceea ce ai nevoie.

4. Fii Flexibil in alegerea marcilor!

Supermarketurile prefera ca tu sa le cumperi marcile lor deoarece obtin un profit mai mare, astfel se plaseaza marcile proprii alaturi de cele de renume.

Cercetatorii au aratat ca din punct de vedere al calitatii produsele nu difera semnificativ, plus ca poti economisi cu 30% mai mult procedand astfel.

5. Localizare, Localizare, Localizare

Tendinta este de a plasa produsele mai scumpe si mai profitabile la nivelul ochilor - sub principiul- ceea ce vede ochiul este ceea ce se cumpara- de aceea nu uita sa verifici si raftul de sus si raftul de jos inainte de a ridica produsul.

De asemenea o practica comuna este de a plasa laptele, painea si ouale pe rafturile care se gasesc la distanta mare de la intrarea in magazin astfel pana la ele trebuie sa parcurgi diverse oferte tentante.

6. Impovareaza-te un pic!

Salatele gata pregatite, carnea semipreparata, sosurile de-a gata te ajuta sa economisesti timp in bucatarie dar vor scoate mai multi bani din buzunar astfel Vei economisi bani daca vei depune un pic de efort in bucatarie! un alt avantaj este acela ca vei manca mai sanatos evitand toti conservantii si aditivii folositi in prepararea alimentelor.

7. Fii un pic sceptic!

Ceea ce comerciantii numesc: "capete de linie" sunt acele zone de desfacere unde clientul incetineste cu caruciorul pentru a se deplasa de pe o alee pe alta si astfel e imposibil sa nu observe ofertele dispuse in acele locuri. Acestea de obicei sunt produse de care magazinul vrea sa se scape si nu sunt neaparat demne de a fi cumparate, iar deseori sunt flancate si de alte produse de care nu sunt neaparat promotionale.

8. Cumpara la pachet...uneori

Cateodata e mai ieftin sa cumperi la pachet.

Comerciantii cunosc aceasta si s-ar putea ca uneori ei sa o foloseasca in detrimentul tau.
Ca sa fii sigur ca faci o afacere buna cauta sa vezi care e pretul pe bucata/ litru/kg! De asemenea tine cont cat de perisabil e acel produs, s-ar putea ca o mare parte din produsele achizitionate la oferta sa fie aruncata in scurt timp si astfel ce ai economisit initial a fost de fapt o pierdere!

9. Foloseste cupoanele de reduceri cu grija!

Nu toate cupoanele de reduceri la produsele ofertate de magazine si pe care le primesti sau le obtii de la ei iti sunt folositoare.

De obicei acestea sunt emise pentru produsele prin care magazinele obtin profituri mai mari si pe care in mod obisnuit nu le-ai achizitiona. De aceea foloseste doar daca acel produs iti este necesar cu adevarat!

10. Mergi la cumparaturi singur!

Paco Underhill in cartea sa: "Why We Buy: The Science of Shopping" afirma ca oamenii care merg in grup la cumparaturi cheltuie mai mult, decat daca ar merge singuri, deoarece sunt determinati sa achizitioneze produsele la impulsul momentului.

11. Verifica-ti bonul de la casa!

Cerceteaza daca pe bonul de la casa se gasesc toate produsele pe care le-ai achizitionat personal si daca pretul lor este cel corect. De asemenea, in cazul reducerilor, verifica daca acestea sunt aplicate corect produsului!

Acestea sunt principiile cumparatorului priceput si cumpatat!

Spor la cumparaturi!

Sursa: MSN.com

Views: 563 | Added by: Magda | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Login form

News calendar
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Search

Site friends

Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Copyright MyCorp © 2024Powered by uCoz